Полицията разследва мистериозна смърт на бивш наркозависим младеж в Раднево. Родителите на 25-годишния Марин от Ямбол подозират, че става въпрос за трафик на органи или експерименти на психично болни със забранени лекарства.
Тялото е открито мумифицирано и с липсваща ръка. 70 дни неговите родители не го намират и накрая го откриват в близост до психиатричната болница в Раднево, където последно той се е е лекувал, съобщава Bulgaria ON AIR.

Мария не може да повярва, че 25-годишният Марин е починал от естествена смърт. Тя подозира, че в психиатричната болница синът й е станал жертва на трафик на органи. Подозира също, че в болницата с Марин са правени медицински експерименти.

Според прокуратурата в Стара Загора няма данни за престъпление. А според полицията трупът не е бил забелязан дълго време, защото местността е трудно достъпна.

От Апелативната прокуратура съобщиха, че се води досъдебно производство за причините за смъртта му.

До момента е установено, че на 4 октомври тази година служител на Държавна психиатрична болница "Д-р. Георги Кисьов“ - Раднево, е открил в двора на болницата тялото на мъжа.

Марин е бил настанен на задължително лечение там през май тази година, на 23 юли в РУ на МВР – Раднево е бил подаден сигнал, че е избягал от болницата. Въпреки издирването, не е открит.