Футболен Бургас отново ще играе в помощ за Митко. На 19.10.2019г. от 10:00 в гр. Бургас на футболни игрища „Диалог 359“ Спорт Арена отново ще се състои благотворителния турнир „Футболен Бургас за Митко“. Събитието се организира под наслов „Събери отбор – Дари втори шанс“. Организатори са фондация „Докосни щастието“ с подкрепата на община Бургас.

През юни месец тази година футболен Бургас се обедини в името на това да промени живота на Димитър Полонов, който след инцидент остава в инвалидна количка. След големия успех и водени от нуждата да помагат фондация „Докосни щастието“ са готови отново да организират незабравим футболен празник за гражданите на гр. Бургас. Сили ще могат да премерят възрастни футболни запалянковци, но всъщност всички ще играят в един отбор, този на Митко. Вратите са отворени и за всеки, който желае да се наслади, да се запознае с него и да му помогне да се подобри.

Димитър Полонов е на 52 години от Долно Езерово, Бургас. Преди 4 години претърпява нелеп инцидент, вследствие на който губи чувствителност в краката и едната си ръка. Борбеният му дух и желание за живот не му позволяват да се предаде и той влага всичките си сили в това да се подобри, да започне живота си отново. С усилени рехабилитации и упражнения Димитър вече успява да движи ръката си и да прави по няколко крачки. Той казва, че неговите синове и родителите му са причината да продължава да се бори. Свикнал да се грижи за тях и да им дава нужната подкрепа, сега ролите им са разменени, а това много му тежи. И така, неговата непримиримост със ситуацията и обич към семейството, го отвеждат до болница в Истанбул, Турция, от която му предлагат животоподобряваща интервенция. Борбата за живота му се измерва в 18 800 евро, от които към момента му остават да събере още 7 900 евро. Те са непосилни за Димитър и неговото семейство. С помощта на лечението той може да постигне своята мечта, да проходи, да бъде по-пълноценен и по-самостоятелен и отново да бъде нужната опора за семейството си. Времето го притиска, тъй като болките му се увеличават и състоянието му се влошава. Целта на организирания футболен турнир е да бъдат събрани нужните средства за лечението по-скоро.

Всеки, който има желание, може да се запише за участие чрез сайта на фондация „Докосни щастието“ до 17.10.2019 на http://touchhappiness.foundation/football или да потърси допълнителна информация за събитието в тяхната Facebook страница. Броят на участници в отбор е 5+1, броят на резервите е неограничен. Минималната входна такса на участник е 10 лв., а всички приходи от събитието ще бъдат дарени в помощ на Митко.

Заедно можем да променим един човешки живот. Заедно можем да помогнем на Димитър да се роди отново на 52 години и да не приключи живота си в инвалидна количка толкова рано.

Събитието се организира с незаменимата подкрепа на община „Бургас“, Спортен комплекс „Диалог 359“ и „Катани Трейд“ ООД.

Можете да подкрепите Димитър и по един от следните начини:

- Paypal: https://www.paypal.com/donate/?token=a0QcMI0UXxppLlv0dfu23sASouX6TaP1aQ3MroZn04s9VBuKnKYKECHxfc0QM2dTTxRMkm&country.x=BG&locale.x=BG

- Титуляр: Димитър Полонов

IBAN: BG51FINV91501317295389

Банка: Първа Инвестиционна Банка

SWIFT код: FINVBGSF