Хора от определени партии пускали слуховете в сред ромите, че държавата ще им вземе децата и заради това настанала паниката и родителите истерично хукнали да си взимат малчуганите от училище.

"Как ще им вземат децата, нито има такава стратегия, нито има такъв план, ама ако ги вземат къде ще ги заведат?!", скочи премиерът Бойко Борисов.

"И ще ги хванат разни пастори партийни, които отиват и плашат хората", закани се Борисов.

Според него причината да се пуснат такива слухове са предстоящите избори.

"Това е целта на конспирацията. Говори се, че ще бъде приета стратегия за детето и по принцип децата имат нужда от закрила, защото има стотици хиляди примери за изнасилени в семействата си деца, за системно пребивани и ние като общество да не смеем да го защитим това дете, защото някой минава и казва: Държавата ще ви вземе детето, ама кой ще ви го взема", коментира премиерът.


Лидерът на ГЕРБ припомни, че преди години също са били пускани слухове в районите със смесено население.

"Там се говореше - като дойде Борисов, ще ви сменят имената, ще ви изсели, ще бутне джамиите", припомни той.

Според него, след като службите и прокурорите разследват фалшивите сигнали сега, ще обявят коя партия стои зад тях.

"Това е безумие, което се случва сега. Да ходят децата на училище, да се учат, ние над 50 хиляди деца вкарахме в класните стаи да учат, които никога не са стъпвали в училище, защото иначе тези деца после или крадат, или отиват на социалния стълб, а нашата цел е да ги науми да работят", коментира премиерът.