Повече от 120 различни вокални формации, квартети и дуети от цялата страна ще вземат участие в 9-тото издание на Националния фестивал "Сребро в косите - песен в душите, край морето на Бургас". Той ще се проведе на 26-ти и 27-ми септември от 10.00 часа в залата на ДНА. Това е най-големия форум за изява, насочен към хората от третата възраст.

Гостуващите състави са от Ямбол, Сливен, Казанлък, Тополовград, Варна, Тервел, Добрич, Шумен, Ивайловград, Кърджали, Малко Търново, Русе, с. Тракия и др. Тази година участие са заявили и военни вокални състави.

Зрителите ще могат да се насладят на самодейни певчески групи, които ще представят автентичен и обработен български фолклор, популярни естрадни, патриотични и стари градски песни.

През втората вечер /27 септември/ от 17.30 часа ще е Гала концертът на най-атрактивните участници. Събитието се посвещава на 1 октомври - Международен ден на възрастните хора.

Тази година участниците ще получат от Община Бургас изрисувани специално за случая сувенири, ръчно изработени от социалното предприятие "Морски знаци".

Фестивалът "Сребро в косите - песен в душите" се организира от Община Бургас и Сдружение "Съюз на пенсионерите - 2004".