Първа копка по реализацията на проект, важен за инфраструктурата на Приморско като морски град, беше поставена днес от кмета Димитър Германов, депутатът от ГЕРБ Ивелина Василева, председателят на Общинския съвет Златина Тюлиева и архитект Петко Гечев. Ремонтът напълно ще преобрази района между улиците „Иглика“, „Перла“ и „Стамополу“, където през летните месеци е съсредоточено движението на хора към Северния плаж. Проектът, предвиждащ кръстовище с прилежащо благоустройство, озеленяване и осигуряване на достъп до морски плаж с паркиране, е на стойност 1,6 млн. лева и се очаква да бъде завършен до началото на следващия летен сезон.

„Всяка една инвестиция, която е в инфраструктурата на Приморско и пряко касае подходите на плажовете, е желана, тъй като основният бизнес тук е туристически. Дългоочакван е този проект, защото ние започнахме да работим през 2013 година със Северния подход, идвайки насам, с идеята да приключим целия район. Проблемът е в подземната инфраструктура. При по-интензивни валежи тук идва сериозно количество вода. Реализирайки този проект, трябва да направим подземната инфраструктура, да отвежда дъждовната вода на място, което няма да компрометира съоръженията. Облагородяването на тази територия вдига качеството на туристическия продукт. През май месец ще се види разликата - едно кръстовище, което ще бъде облагородено, озеленено, с паркоместа.“, каза кметът Димитър Германов.

„Средставата бяха отпуснати със съдействието на бургаските депутати от Министерски съвет. През последните години Приморско изцяло промени облика си. Бяха релизирани редица проекти, които наистина промениха града и го направиха привлекателно място и за местните граждани, и за туристите. Ненапразно за миналата година община Приморско беше отличена като номер 1 в сферата на морския туризъм, съвсем скоро получи и друг приз, отново в тази сфера. Благодаря на кмета Германов, на администрацията, на гражданите за усилията и ентусиазма при релизирнето на тези проекти. Това води до подобряване стандарта на живот на хората и до привличането на туристи. За нас е гордост, че така успешно се развива общината.“, каза депутатът Ивелина Василева.