Семейството на Анка Мудева и Димитър Димитров и децата им - Дениз на 3 г. и Асен на 7г., от сунгурларското село Славянци, има нужда от помощта на хора с добри сърца, за да върнат нормалния си живот. Техният дом, в който живеят с майката и бабата на Анка, изгоря при пожар в началото на седмицата. Огънят избухна след късо съединение и напълно съсипа както къщата им, така и обзавеждането и уредите.

Хората в Славянци излязоха с призив за помощ и съпричастност. Необходими са им строителни материали, мебели, електроуреди, посуда, дрехи и обувки.

В първия ден след трагедията на място с хората се е срещнала депутатът от ГЕРБ Галя Желязкова. „Всичко е изгоряло. Това са трудолюбиви хора, тъкмо са си били направили ремонт в дома, а сега нямат нищо. Живеят в момента 6-ма души в една пристройка, която по чудо не е унищожена от пламъците. Едното от дечицата им ще бъде първокласник тази година. Наистина имат нужда от всичко. Наели сме се да помогнем със строителни материали за покрива. Носим дрехи, които успеем да съберем.“, каза Галя Желязкова пред БурасИНФО.

Който има желание да помогне, може да предостави помощите в офиса на ГЕРБ в Сунгурларе.