Истерията с окопания в морето джип на плаж „Перла“ край Приморско провали авторитетното състезание по Джет ски, което е част вече 10 години от лятната програма на морската община и има куп почитатели. Тази годиня там трябваше в събота да започне втория кръг на Републиканския Джет Ски шампионат и се очакваше с нетърпение от почитателите на екстремните морски спортове.

По традиция той се провежда под патронажа на кмета на общината д-р Димитър Германов, а организатор е Спортен клуб „Приморско екстрийм“ .

След броени дни в Приморско трябваше да пристигнат състезатели от България, Сърбия, Гърция и Турция, които да покажат умения в отделни категории, за мъже, жени и деца. Дамите щяха да имат възможността да се състезават в категория Women Runabout, включени са и най-малките любители на джетовете. Водещ на събитието трябваше да е Атанас Михайлов, които е известен със страстта си към екстремните спортове.

“Състезанието се отменя заради случая с джета, тъй като започнаха проверки на плажа, а ние няма как по друг начин да вкарваме джетовете във водата. Не може колесар, тежащ 500 кг., да се тегли на ръце. През всичките 10 години постъпваме по един и същ начин, този път всичко се проваля заради един човек, който снимал с телефона си как е заседнал джип. Как да влязат джетовете в морето? Има определени коридори, там няма хора, чадъри, няма нищо.“, каза председателят на спортен клуб „Приморско екстрийм“ Дамян Дринков пред БургасИНФО. Дори возилото, което стана известно в цялата страна, е собственост на състезател. На кадрите, които обиколиха социалните мрежи, е джипът на Христо Щърбанов, национален състезател по Джет ски.

„Над 30 души бяха ангажирани само за организацията на състезанието, ангажирани са частни линейки, озвучаване. Сега всичко се отменя, докато не вземем разрешение да влизаме на ивицата. А откъде да го получим?“, чуди се Дринков. Над 60 състезатели са записани за участие и приемат с пълно разочарование новината за отмененото спортно събитие. „Нямаме алтернатива.“, с горчивина коментира Дринков.