Уникалният Бургас: Артисти и певци изпъстрят улиците, изживейте неповторимо фестивално лято

img

Улиците на Бургас, Морската градина в районите край Казиното, Флората и Пантеона, изобилстват тези дни от цветни събития, които привличат бургазлии и гостите на града. Емоциите на открито предизвикат много настроение сред импровизираната публика. Станете част от тях, тъй като летните емоции тепърва предстоят!

Община Бургас, заедно със своите партньори културни институти и творчески гилдии, се погрижи за поредно лято градът ни да е едно от най-интересните места в България, съобщиха от администрацията. Ето няколко великолепни предложения за прекарване на свободното време, планирайте времето си така, че да ги посетите:

ПРЕЗ ЮЛИ

* Днес, петък, 5 юли, от 18 часа, при вход свободен ще бъде открит Фестивалът на пясъчните скулптури 2019:

* Днес, петък, 5 юли, от 18.30 часа започва Българска кулинарна вечер, в която по-късно, от 19.30 часа, ще се включат бургаските победители в "Мастършеф" - Севда Димитрова и Станислав Райчев:

* Днес, 5 юли, петък, с концерт на световноизвестната оперна прима Веселина Кацарова от 21.00 часа се открива фестивалът Бургаски музикални празници "Емил Чакъров", който ще ви предложи най-великите оперни заглавия, балетни шедьоври, мюзикъл, опера за деца и съвременна музика, изпълнена от симфоничен оркестър:

* В петък и събота, 5 и 6 юли, ще протекат втората и третата вечер на фестивала "Летен БулевАРТ":

* В събота и неделя, 6 и 7 юли, фестивалът "Дни на Италия в Бургас" ще ви предложи италианска храна, сготвена от италианци, и италианска музика, изпълнена от италиански певци и музиканти:

* Тази година над 100 музиканти от България, Гърция, Австралия, Англия, Франция, Испания, Корея, Белгия и САЩ ще участват в шестото издание на "Джаз в Бургас":

* Кубинска вечер на острова, 12 юли:

* Третото издание на китарния фестивал Burgas Jam води за първи път от 20 години в нашия град ФСБ:

* Колоритна филмова селекция ще зарадва киноманите в прохладните вечери на юли с официалното откриване на IV-то издание на Международен филмов фестивал Бургас'2019:

* От 26 до 28 юли в експозиционен център "Флора" ще се проведе шестото издание на най-значимото винено събитие за Южното Черноморие - Wine Fest Burgas:

* Не пропускайте да разгледате двете живи изложби на пеперуди и папагали в експоцентър "Флора":

ПРЕЗ АВГУСТ

* Фестивал на крафт бирата:

* Остават няколко седмици до SPICE Music Festival - летният купон, който ще събере на една сцена любими изпълнители от 90-те години:

* Ето кои 12 песни ще чуе публиката на "Бургас и морето" тази година:

* Европейски шампионат по корабомоделен спорт в клас "С". Очаква се участниците да предложат за оценка от журито над 200 елитни модела, разделени в 8 категории:

- През юли в Летния театър предстоят концерти на Ицо Хазарта, Хилда Казасян, Мария Илиева, Георги Христов... Неговата програма можете да следите по дни, скоро ще бъде публикувана и тази за август, тук:

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка

Мъж скочи от 5-ти етаж на УМБАЛ Бургас