Жаден за питие гост преби дългогодишен свой познат, защото не му дал да влезе в жилището му и да го почерпи. Заради това той му счупил челюстта и е осъден условно на 1 година лишаване от свобода. Тъй като е признал вината си, наказанието му е намалено на 8 месеца, с изпитателен срок от 3 години. Присъдата е произнесена преди дни от Бургаския районен съд.

Пийналият мъж бил с приятелката си на разходка, когато минал покрай квартирата на познатия си. По същото време нищо неподозиращият домакин бил се върнал от работа и легнал да си почива, когато на вратата му се почукало, а малко след това и по прозореца. Той станал и видял приятеля си и гаджето му. Казал им, че имал здравословен проблем и не искал да го безпокоят. Неканеният гост обаче настоял да му отвори вратата, за да го почерпи с питие. След дълго настояване, домакинът отворил. Нахалният пришълец тръгнал да влиза вътре. Домакинът държал вратата с една ръка, а с другата се опитал да спре госта си, който обаче продължил да настоява да влезе и да се черпят и на всичкото отгоре го ударил с юмрук. Не спрял дотук, но и хванал домакина за тениската, дръпнал го, изкарал го пред дома му и отново го ударил с юмрук по лицето, в областта на долната челюст. Двамата си разменили удари с юмруци, а гостът удрял и с крак. Приятелката му се развикала, а в този момент в двора на близкото училище имало много хора, които тренирали на лостовете или водели децата си на детската площадка. Като видели двамата мъже да се бият две от момчетата в двора се намесили, като ги разтървали.

На място са пристигнали полицейски служители, които от своя страна повикали медицински екип. Домакинът е бил откаран с линейка до Спешен център при УМБАЛ гр. Бургас, където му е била оказана медицинска помощ.