Атанас Божилов ще се бори за златен медал на Световното в Сараево. Днес ОбС реши да бъдат подпомогнати финансово него, както и други именити спортисти, които носят слава на града.

С 30 гласа „за” Общинският съвет на Бургас подкрепи предложението на зам.-кмета по здравеопазване и спорт д-р Лорис Мануелян за подпомагане на спортни събития в града и участието на изявени спортни надежди в различни турнири. В предложението си д-р Мануелян се позовава на писма от председателите на спортните клубове. Ето и как ще бъдат подпомогнати те.

Общинският съвет даде зелена светлина за състезание по крос Morning Run да бъдат отпуснати 2 000 лева, а за регионален турнир с международно участие по плажен тенис за мъже, жени, юноши и девойки на 24-25.08.2019 г. на централен плаж Бургас – 3 000 лева. Европейското първенство по водна топка за юноши ще бъде дофинансиране с 15 000 лева, а турнирът по плажен футбол на плаж „Крайморие“ с 4 950 лв.

Сред състезателите подкрепа от 2000 лв. получава Атанас Божилов за предстоящото му участие в Световно първенство по кикбокс, което ще се проведе в Сараево на 19.10.2019 г., 1000 лева ще бъдат отпуснати за Иван Ангелов, за предстоящото му участие в тазгодишното Световно първенство „Мастърс“ в Южна Корея – Куанджу. Любен Тенекеджиев получава 2000лв. за предстоящото му участие в Световен шампионат за мъже в клас „Лазер Стандард“, Япония, 2019 г.