Колко са 10 минути? Вероятно мимолетен миг. За Григор Саруханян обаче те се оказват напълно достатъчни, за да направи фатална грешка, която тотално преобръща живота му. Един от най-добрите боксьори на България с надежда за участие на олимпиада се оказа в затвора, а след това отново спечели свободата си и пак мечтае да покорява спортни върхове.

Една трета от живота на боксьора преминава зад решетките. 10 години прекарах в затвора. Бях млад и допуснах грешка. С един приятел в един бой нещата излязоха извън контрол. Получих присъда от 16 години. Заради добро поведение излязох на 10-тата година.”

Случаят на Григор е пример за всички млади момчета, които искат да са спортисти. За да не попадат в неговата ситуация той ги съветва: „Мога да дам един съвет на всички, че на улицата няма с какво да се докажат. Ако искат да се докажат колко са добри и велики, трябва да направят всичко на ринга. Един удар може да изиграе лоша шега в живота.

На въпрос какво е да прекараш десет години в затвора и как преминава ежедневието на хората зад решетките Григор отговаря: „Благодарение на моето семейство, на моята приятелка и на тренировките времето мина. Всеки ден тренирах по два пъти. Знаех, че ще изляза и отново ще бъда най-добрия боксьор”.

Източник: Нова тв