Кампания „Здраво лято” се проведе в Бургас с водещи ендокринолози

Безплатни консултации организираха за гражданите и гостите на Бургас. AEGEE – София най-голяма европейска студентска организация, с партньорството на Национално сдружение „Младежки глас” и водещи столични ендокринолози организираха здравна кампания под мотото „Здраво лято“. Кампанията е с подкрепата на Община Бургас, компания Нова Нордиск и Abbott Diabetes Care - RSR EOOD.

Събитието беше в рамките на два дни и прегледите се извършиха от д-р Ивайло Богомилов, д-р Десимира Миронова, д-р Цветомир Герганов и д-р Весела Михнева. Кампанията е част от проект на AEGEE-Sofia за здравословен и активен начин на живот, която продължава вече 2 години. Подобни кампании е имало и в други градове на България, като за първи път в Бургас беше на разположение и специална машина измерваща различни метаболитни показатели включително и метаболитната възраст.

Д-р Богомилов споделя, че метаболитния синдром и затлъстяването са заболявания, които се превръщат в пандемията не само на 21 век, но най -вероятно и на идното столетие. Притеснителен е факта, че тези заболявания вече се срещат все по-често и сред младите хора, а вече и при деца, като те са рисков фактор за развитието на захарен диабет,инфаркт, инсулти други сърдечно-заболявания заболявания.

Прегледите обхванаха измерване нивата на кръвна захар, артериално налягане и съвети за затлъстяване и хранителен режими, както и за активен начин на живот. Необходимите материали за кампанията са осигурени от Нова Нордиск, която е водеща компания в света за производство на инсулин и медикаменти в областта на диабета.

„Организацията на младите провежда вече шест годишна кампания за здравословния начин на живот. Нашите събития се реализират винаги с помощта на водещи специалисти и осигуряват безплатна консултация по проблеми свързани със здравето. Мотивацията ни е под мотото - с любов към здравето, която е основен двигател в идейната организация на събитията. Следете официалните канали на сдружението, за да се информирате за следващите ни мероприятия” каза Станислав Иванов, зам. председател на Национално Сдружение „Младежки Глас”.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Богоявление 2020

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка