Апелативният съд постанови: 4 г. затвор за Мартин, пратил дрога по куриер от София до Бургас, докато бил зад решетките

img

Бургаският апелативен съд потвърди наказание от четири години „лишаване от свобода“ на Мартин Т., разпространявал наркотици, докато изтърпявал присъда в затворническо общежитие в София. Наложено му е и наказание „глоба“ в размер на 10 000 лв.

Мартин Т. е признат за виновен в това, че на 6-ти и 7-ми юни 2011г. в София и Бургас, при условията на опасен рецидив, без надлежно разрешително, разпространил на Димитър П. високорискови наркотични вещества: 100,961 гр. Коноп - канабис, марихуана, на стойност 605,77 лева и 47,678 гр. амфетамин на стойност 1430, 34 лева.

Престъплението е извършено чрез изпращане на пратка по куриерска фирма от адрес в София до офис на същата фирма в Бургас, където е получена от Димитър П.

По същото време Мартин Т. е изтърпявал общо наказание лишаване от свобода за срок от пет години за престъпления от общ характер. Той се намирал в Затворническо общежитие „Казичене“, бил е назначен на постоянна работа извън общежитието – във фирма и в този период работил като барман на външен обект – хотел.

Димитър П. е получил високорисковите наркотични вещества, за които предварително бил заплатил, като изпратил парите с пощенски запис на името на брата на подсъдимия.

Настоящото ефективно наказание от четири години съдът е определил да бъде изтърпяно при първоначален строг режим.

Делото е било разгледано в отсъствието на подсъдимия Мартин Т., тъй като не е бил намерен на посочения от него адрес в гр. София, обявен е за общодържавно издирване и до деня на заседанието не е бил открит.

Правото му на защита е било гарантирано с явяването и участието на негов упълномощен защитник.

Решението подлежи на касационно обжалване и протестиране пред ВКС на Р България в 15 – дневен срок от съобщаването на страните, че е изготвено.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Рухнала сграда на улица „Кавала” в Бургас

Трагедия край Синеморец

Цанко Цанков се бори за рекорд - преплуване на Бургаския залив