С невероятна емоция и двучасов концерт на Лили Иванова „Слънчев бряг” АД даде силен старт на летния сезон в най-големия ни черноморски курорт. Концертът на примата на българската музика изпълни до краен предел Bedroom beach, а публиката аплодираше всеки неин хит и не искаше да я пусне да си тръгне от сцената.






„Благодаря, че ме поканихте на този концерт и специално благодаря на изпълнителния директор на „Слънчев бряг” АД Златко Димитров”, заяви от сцената Лили Иванова.

Тя остана приятно впечатлена от кошницата с цветя от областния управител на Бургас Вълчо Чолаков.

Невероятният концерт на Лили събра две легенди – емблемата на черноморския ни туризъм и емблемата на българската поп музика.

Официалното откриване на сезона уважиха представители на десетки институции, хора, свързани с историята на „Слънчев бряг”, политици, както и представители на бизнеса.

Сред гостите бяха общинският съветник от ГЕРБ в Несебър Атанас Терзиев, Динко и Йордан Диневи, почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов, директорът на Регионалната агенция по безопасност на храните в Бургас д-р Георги Митев и др.















В началото на събитието бе припомнен любопитен факт за историята на Слънчев бряг. Първият турист, който стъпва в курорта преди 60 години, е Франтишек Силвестър, който отсяда в х-л „Калина”. Това е началото. В следващите десетилетия курортът се превръща в емблема.

Днес курортът приема такъв туристопоток, че без грижата на „Слънчев бряг” АД същестуването му би било немислимо.

За юбилейния 60-ти сезон „Слънчев бряг“ АД инвестира над 1.5 милиона лв. за подготовка на инфраструктурата. Основните разходи са за поддържката на улици, алеи, тротоари, озеленяване и охрана. Както всяка година, основен приоритет остава сигурността, като над 700 хиляди лева са планирани за видеонаблюдение, охрана, контрол на достъпа и т.н. В Слънчев бряг-изток са изградени високотехнологични системи с оптична свързаност и висок процент надеждност. Контролът на сигурността е надграден със система, която наблюдава и отчита всеки автомобил, който влиза на територията на комплекса по регистрационен номер.

„Целта на тези мерки е осигуряването на комфорта и сигурността на туристите, които посещават Слънчев бряг, както и на собствениците на хотели, наематели и търговските обекти, които извършват дейност в комплекса. Не на последно място тези системи подпомагат работата на контролните органи и полицията, защото включват денонощен видео контрол и запис от повечето възлови точки, кръстовища и КПП-та в комплекса“, коментира Златко Димитров.

През настоящия летен сезон 2019 г. на територията на Слънчев бряг-изток е приета нова транспортна схема, която подсигурява нормалното и безпрепятствено движение на туристи и транспортни средства в комплекса. Съгласно Закона за движение по пътищата са обособени близо 800 места за SMS паркиране.

На старта на сезона бе обявено, че фестивалът Златният Орфей може да възкръсне. Министърът на туризма заяви, че с радост подкрепя инициативата.