Лекари преглеждали фиктивно, НЗОК плащала

img

Двама лекари от Бяла Слатина са заподозрени, че са получавали средства от здравната каса за фиктивни прегледи на пациенти.

Според Районната здравно-осигурителна каса /РЗОК/ във Враца, медиците са получавали неправомерно средства за лечебна дейност, съобщиха от МВР.
При проверка от служители на полицията в три лекарски кабинета са намерени и иззети 55 амбулаторни листа на пациенти. Проверените кабинети се намират в Бяла Слатина и две села от общината, в които работят лекарите.

Според амбулаторните листи, написани и подпечатани от двамата медици, пациентите са преминали медицински прегледи за времето от 5 до 12 март 2019 години.

Листите са подписани и от пациентите. Установено е, че в този период лекарите са били извън страната. От друга страна пациентите свидетелстват категорично, че не са ходили на медицински прегледи при лекарите на посочените в документите дати, а положените подписи не са техни, допълват от ОД на МВР.

Изготвените документи са отчетени пред РЗОК-Враца с цел получаване на средства от бюджета на касата, уточняват от полицията. Работата по случая продължава.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Горят сараите на Доган в парк Росенец

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?