Пожар изпепели дома на семейство от Айтос. Инцидентът станал на 8 юни предиобед, а пожарът тръгнал от късо съединение, съобщи Нова тв. Само бързата намеса на пожарникари и съседи предотвратили огромна трагедия, тъй като по време на пожара в къщата били възрастна жена и трудно-подвижен мъж.

В момента семейството се нуждае от финансова и материална подкрепа. Желание за помощ е изразил Синдикатът на директорите на училища, тъй като е пострадал домът на техен колега - Дора Русинова - директор на ОУ „Светлина“ в село Тополица.

По време на пожара в къщата били възрастната майка на Дора Русинова, съпругът й, който е трудно подвижен заради наскоро прекаран инсулт и приятелката на сина й.

„Майка ми в стремежа да спаси къщата, останала в къщата. Прецених, че се забавя повече и видях, че тук беше нещо страшно. Пукаха стъкла. Първата ми мисъл беше да спася майка ми. Тя е запазила самообладание, добра се до прозореца. Беше й непосилно да излезе“, каза Дора Русинова..

Възрастната жена е транспортирана в болницзата, а пожарникарите успели да изнесат с носилка мъжа й. Само за минути са загубили всичко, което са градили цял живот.

В момента съпругът на Дора Русинова е при близки в Царево, а тя е приютена от своя колежка и приятелка.