Стотици жители и гости на Китен се събраха заедно и с много емоции отбелязаха празника на града в събота вечерта. През целия ден настроението беше празнично с богата тържествена програма. Кулминацията на празника бяха мощното българско хоро, както и хитовете на певицата Ивана. Сред хората бяха кметът на Приморско Димитър Германов, кметът на Китен Катя Вълчева, общински съветници.

„Без традиции и минало не можем да продължим напред в бъдещето. Благодаря на всички вас, които се грижите и искате Китен да добрува и пребъде. Благодаря на на кмета на Община Приморско д-р Димитър Германов за доверието и за подкрепата на всички инициативи. Днес празнуваме, искам да пожелаяя един прекрасен и изпълнен с много добрини и щастие летен сезон, да има удовлетвореност, топлина в семействата. Децата ни да растат с желание и гордост тук – в нашето населено място. Пожелавам най-вече да бъдете щастливи.“, каза кметът на Китен Катя Вълчева-

Празникът честити и кметът на Приморско Димитър Германов.

„Китен е град, в който се преплитат минало, настояще и бъдеще. Град, който неслучайнто е наричан перлата на Южното Черноморие, не само защото има природни дадености, но защото хората, които живеят и работят тук, го правят такъв. Пожелавам един успешен сезон, напук на всички прогнози. Убеден съм, че сме направили това, което трябва, така че туристите ще дойдат.“, каза кметът Германов.

Той пожела на местните хора весел празник и много положителни емоции.

Местните жители и туристите с бурни аплодисменти посрещнаха Ивана, която създаде допълнително настроение на празника на морския град.

В събота своя празник отбелязаха и жителите на още едно населено място в община Приморско – Ново Паничарево.