В истинско детско царство се превърнаха днес центъра на Бургас и Морската градина. Хиляди деца с балони, костюми и разбира се – с много усмивки, се забавляваха до насита по случай своя празник – 1-ви юни.

От площад „Тройката“ до Часовника премин с много настроение и цветове карнавален парад, в който освен децата, с удоволствие се включиха и техните родители, баби и дядовци. Идеята бешие на ОУ "Св. княз Борис I" и Творческо студио „Князът“, в партньорство с Арт център "Компас", "Бургаски културен афиш" и фейсбук групата"Бургаските родители".

Предизвикателството бе отправено към всички бургаски деца, които имат оригинални идеи за костюми и предрешаване в различни приказни герои.

В същото време край лятната сцена „Охлюва“ в Морската градина стотици деца се забавляваха искрено като рисуваха, играха на ластик, федербал, състезаваха се с колички с дистанционо управление. Многобройните игри с удоволствие върнаха и родителите им към детството. Празникът там беше организиран от национално сдружение „Младежки Глас” по повод Международния ден на детето – 1 юни и беше под мотото „Детство мое – вълшебно и велико“.