Пъстро дефиле на изискани дами и стилни господа върна Приморско към 60-те и 70-те години на миналия век и предизвика много усмивки в центъра на морския град. Импровизираната ретро уличка е част от тържествената програма, посветена на двойния празник в Приморско – на града и на Българската просвета и култура и славянската писменост. Цели семейства се включиха в атрактивното дефиле, като облякоха характерните за това време пищни рокли с обръчи и пъстри капели, декорирани с пера и дантели.

Малките Стефан и Мира нагледно показаха какво означава кавалерско внимание. Момченцето с уверен жест подари цвете на своята дама.

Кметът на общината Димитър Германов поздрави участниците и с удоволствие премина през интересната ретро улица. Особено атрактивна беше гледачката Айше, в чиято роля влезе Кристина. Тя беше с позлатени зъби и сръчно гледаше на боб, кафе, топка, карти и всички други характерни за всяка себеуважаваща се гадателка атрибути.

Артистична стена с русалка и моряк край кораба "Приморско" беше една от атракциите, където всеки можеше да си направи селфи. С най-голямо удоволствие там се снимаха кметът Димитър Германов и председателят на Общинския съвет Златина Тюлиева.