Над 5 декара и половина на първа линия на морето в с. Равда се продават за 88 евро на квадратен метър. Имотът, бивш ученически лагер, е на община Казанлък, съобщава Нова тв. За три години цената за продажбата на имота е паднала почти на половина. Това е причината за остри реплики между управляващи и опозиция в Казанлък, като се подозира уговаряне на изгодна цена.

По предложение на кмета Галина Стоянова /ГЕРБ/ и с решение на общинския съвет на Казанлък през 2016 година, бившият ученически лагер е обявен за продажба на търг. Цената тогава е за 1 800 000 лева. „Седем пъти са провеждани търгове, с опит този имот да бъде продаден. Във всяка една от тези седем години той е бил част от приетия бюджет за съответната година и продажбата е била неуспешна”, заяви Николай Златанов - председател на общинския съвет в Казанлък.

Така цената постоянно пада, като от последната предложена от кмета – 1 088 000 лв. тя е свалена още. Началната тръжна цена на парцела се гласува за 88 евро на кв. м. „Нормално е, след като седем пъти си изнасял един имот на продан и не се е явил нито един кандидат купувач да помислиш, че нещо не е наред със цената”, коментира още Златанов.

„Ние като съветници не сме подкрепили нито веднъж тази продажба и винаги сме искали да има обществено допитване за бъдещето на този въпросен имот. Ние не трябва на око да определяме. Ако се подкрепя тази оценка трябва минимум да стъпим на нея, а подчертавам общинският съвет има право да я завиши, но не и да я намали”, заяви общинският съветник Румяна Друмева.