Борбата за здравето на 35-годишния Симеон Костов Сираков от Приморско обедини целия морски град. Младият мъж има нужда от лечение, тъй като му е открито туморно образувание в главата. Жителите на Приморско, с помощта и на Общината, успяха за кратко време да съберат 45 хил. лева, за да може Симеон да бъде опериран в клиника в Турция. Операцията е минала успешно, но предстои курс по лъче и химиотерапия, които засега ще струват 10 хил. евро. Средствата трябва да бъдат събрани за около 10 дни.

„Предстои да се прибере в Приморско в края на седмицата, но на 8-ми април трябва да замине отново“, каза сестра му Десислава. Лекарите дават надежда, че младият мъж може да се излекува напълно

Утре в Приморско ще се състои благотворителен концерт под наслов: Да дарим с присъствието си здраве! Учениците от СУ „Н. Й. Вапцаров“ и техните учители канят всички хора с добри сърца да подкрепят каузата им в помощ нта Симеон. В концерта ще участват вокална група „Морски звездички“, училищна група „Комиците на Приморско“, призьорите от „Деня на таланта“, ДТС „Приморче“, Танцов клуб „Съншайис“, ФТК „Перла“.

Нека бъдем добри!, зоват организаторите.

Може да помогнете на Симеон чрез откритата дарителска банкова сметка в Уникредит Булбанк:

IBAN BG53UNCR70001523523505
Симеон Костов Сираков