53-годишният Георги Дончев от сунгурларското село Прилеп, който живее като в затвор в собствения си дом, тъй като не може да ходи сам, получи шанс за лечение. Мъжът от дълги години живее с жестоката диагноза Мускулна дистрофия, тип Бекер. „Отскоро се появи дългоочакваната от него възможност за лечение в турска клиника по ортопедия чрез две вливания на стволов клетки, но за целта са необходими 20 000 долара. Открил си е банкова сметка. Надявам се, че добротата ще помогне и в този случай.“, призовават жители на селото, които помагат на човек.

Мъжът обитава малка, изключително скромна стаичка, в която има легло, маса, телевизор, печка с дърва, два стола и най-важното – икона, пред която всеки ден се моли. Въпреки сериозното си здравословно състояние, той обаче не губи надежда и вярва, че един ден отново ще бъде на крака.

Болестта, от която страда Георги, прогресира през годините. Той вече не може да се изправя вече сам. „Вече съм затворник, не съм излизал години. Телевизорът ми е единствената връзка със света. Идва едно момче и ми помага да стана, отивам до иконата, моля се и си правя гимнастика, колкото ми позволяват силите.“, разказва за трудното си ежедневие Георги. Местните жители му помагат, доколкото могат, но той си поставя голяма цел, тъй като има жажда за нормален живот.

Сметката е:

Банка ДСК

Сметка 02/0000000025694318

BGN

BG38STSA93000025694318

STSABGSF