Млади мъже държат жива традицията в Черни връх: Нито едно зло вече не смее да припари, вижте как лошото беше изгонено далече, за да властват здравето и плодородието (СНИМКИ)

img

Кукери прогониха далече злите сили от село Черни връх, община Камено. Атрактивната им игра, огласена от стотици хлопки и с много хъс днес беше атракцията в центъра на селото, което се намира само на няколко километра от Бургас и е привлекателна дестинация за младите хора. Кражбата на булката, кралят и търкалянето на мечока бяха част от зрилщния поход на кукерите из селото. После те прескачаха огъня, за да прогонят всичко лошо, след което заораха с пожелание за здраве и берекет.

Младите хора, които днес бяха кукери, почетоха паметта и на нелепо загиналия при трагичен инцидент Диян Мангъров. Младият мъж почина след трагедия, при която ток го удари, докато се брнъсне. Той е бил Крал миналата година.

Групата млади хора, които поддържат традициите в Черни връх е сплотена и радва жителите и гостите на селото всяка година. Те имат огромната подкрепа на кмета Тодор Щерев, който те считат за един от тях.

2 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

2 Коментара

 •  
  петар
  2019-02-24 09:59:09

  Да са живи и здрави! Всяка година ги очакваме с нетърпение!

 •  
  петар
  2019-02-24 09:59:08

  Да са живи и здрави! Всяка година ги очакваме с нетърпение!

Най-новото

Актуални теми

Горят сараите на Доган в парк Росенец

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?