Комплексен онкологичен център - Бургас ще отбележи 4-ти февруари - Световен ден за борба с рака, с месец на безплатни профилактични гинекологични прегледи за дамите. Инициативата ще стартира на 4-ти февруари (понеделник) и ще приключи на 1-ви март (петък). Сега можете да си направите този важен за вас преглед в Комплексен онкологичен център - Бургас и да бъдете спокойни за вашето здраве. Прегледите се извършват от опитен лекар-гинеколог.

Всяка уважаваща себе си жена трябва да следи развитието на тялото си през годините, без значение дали има конкретни оплаквания или не.

„Веднъж годишно е добре жените да минат на задължителен профилактичен преглед при гинеколог, който да им направи цитонамазка. Това е изследване, чрез което може да се предотврати навреме рак на маточната шийка. Изследването включва взимане на проба от шийката на матката, която се изпраща за изследване в лаборатория. При наличие на ракови клетки с оперативно лечение се постига 100% излекуване», обясняват от КОЦ-Бургас.

Класически гинекологичен преглед със спекулум дава възможност за оглеждане и преглед на външни полови органи, влагалище, шийката на матката.

По преценка д-р Добрев ще извършва и колпоскопии в петъчните дни.

“Колпоскопията е специализирано неинвазивно гинекологично изследване, при което се прави детайлен оглед на шийката на матката, влагалището и външните полови органи със специален микроскоп (колпоскоп) под насочено силно осветление и лупно увеличение (от 4 до 40 пъти). Оптичното увеличение, което се прилага разкрива структури недостъпни както за „невъоръженото” око, така и за микроскопското изследване. Така колпоскопията стои на границата между макроскопското и микроскопското изследване”, обяснява д-р Добрев.

Прегледите ще се извършват от 04.02. 2019г. до 01.03.2019г. от 11:00 ч. до 12:00 ч., в Гинекологичен кабинет на диагностично-консултативен блок на КОЦ-Бургас .

Записване на посоченият телефон: 056/82 01 42 или на място: гр. Бургас, Поликлиника на „КОЦ-Бургас” ЕООД - Регистратура

„Един преглед се равнява на по-малко сълзи. Този месец няма да плащаме с банкноти за здравето си, ще са ни нужни минути, а ще получим години. Време за време. Това е перфектното предложение с една крайна цел – щастие”, заявяват от екипа на КОЦ.