Голямото сърце на Бургас празнува днес своята първа успешна годинка, тъй като благородната му кауза обедини много бургазлии и се разпръсна на територията не само на цялата област, но и на страната. На отбелязването на годишнината присъстваха депутатите от ГЕРБ Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Диана Саватева, Галя Желязкова, Иван Вълков, председателят на „Младежки глас“ Тодор Йосифов и други.

Близо 10 тона са предадените до момента пластмасови капачки, с което закупуването на реанимобил за бебета към УМБАЛ-Бургас е крачка по-близо. Кампанията, която освен благородна е и насочена към опазването на околната среда, отдавна премина границите на област Бургас и обхвана над 35 града в цялата страна. Едни от последните монтирани Сърца са в Кнежа и Попово.

От „България за младите“ благодарят на всички, които не спират да предават ненужна пластмаса и да пълнят металната конструкция на площад „Тройката“ в морския град.

Освен пластмасови капачки бургазлии могат да предадат празни туби и бутилки, кофи от хранителни добавки, туби от перилни препарати и др. битова пластмаса. Предвиден е камион на мястото на събитието, който ще има капацитет да събере голямо количество пластмасови отпадъци.

„Това беше началото, то беше поставено в Бургас и се гордея. Прекрасна е инициативата, а бургазлии откликват на такива благородни кампании. Тази е обречена на успех. Тя се реализира с плама и ентусиазма на младите хора. Радвам се, че се разпространи не само в Бургаска област, но и в цялата страна. Всеки, който желае, нека да я подкрепи. Тя носи в себе си смисъл и по отношение на опазване на околоната среда – възможността да извличаме полза от ресурсите, които се намират в отпадъците. Младите продължават тази кампания с ентусиазъм. Аз ще ги подкрепям“, каза Ивелина Василева.