Мария Диомова е един от най-талантливите, завладяващи и неповторим дизайнери на вечерни рокли, които оставят всяка жена със стил и класа без дъх. Снощи тя отбеляза в уникалната атмосфера на театър „Адриана Будевска“ в Бургас 20 години от създаването на модна къща „ДИОМА“ - за бляскавото събитие ВИЖТЕ ТУК.

Публиката се потопи в приказката на нейните уникати. Роклите й са впечатляващи, с неповторима линия и материя, с ръчно изработени дантели, инкрустирани с мъниста и камъни.

Изящната Теодора Мудева, която завоюва приза Мис България 2018г., и най-красивата омъжена жена в Бургас – Вержиния Иванова, взеха участие в ревюто-спектакъл.. Двете красиви дами блеснаха с приказните бални рокли на Мария Диомова по време на националните конкурси в столицата преди няколко месеца.

Красивите рокли бяха представени от професионалните модели от Модна агенция „Интермоделс“, завоювали през годините не една и две титли и доказали се на родните и международни подиуми.

Публиката се наслади и на произведенията на младата, но много талантлива Стефани Матева.

Водещ беше очарователната Натали Аведисиян. Между отделните дефилета публиката се наслади на ангелските гласове на Калина Енчева от последния сезон на „Гласът на България“ и този на талантливата Преслава Минасян. За доброто настроение на гостите се погрижиха още и лауреатите на бургаския хореограф Олга Димитрова от Танцова школа „ЕСТРЕЛА“.

Последната рокля, представена на впечатляващото ревю, беше с 5 хиляди камъка, а с нея блестеше Мис България Теодора Мудева.

- Г-жо Диомова, тази вечер отбелязвате 20 г., това е сериозна годишнина. Как беше поставено начало на приказката „ДИОМА“?

- Надявам се тази вечер да бъде поставено едно ново начало. Всичко започна, когагто бях много малка и избрах тази професия. Колебаех се дали стана дизайнер или певица. Реших, че нямам данни за певица и затова избрах да съм дизайнер. Така досега съм работила само и единствено това и съм вървяла по този път.

- Помните ли първата си рокля и първата машина? Пазите ли ги?

- Първата рокля беше за моя абитуриентски бал. Аз завърших такова училище и направих първата рокля за себе си. Първата машина я купи баща ми. Пазя я още, тя за мен има сантименталнта стойност. Още е при мен.

- За тези години променил ли се е начинът, по който се възприема българската жена. Станала ли е по-прецизна към външния си вид, има ли повече изисквания?

- Всичко се е променило за тези 20 години. И модата, и изискванията. Дамите стават с все по-големи изисквания към нас и ние трябва да правим все по-добри рокли, за да ги задоволяваме. Нашата работа става все по-трудна.

- Как се борите с конфекцията и например с дрехите, които ни заливат от Китай?

- По нашите рокли има изключително много ръчна работа и това се вижда. Няма никакъв смисъл да се боря с конфекцията, защото всеки един човек може да види разликата - кога една рокля е бутикова, направена с много любов и мисъл. В китайските рокли няма мисъл. Моите рокли са изработени индивидуално за всеки клиент. Не виждам да имам някакъв конфликт с китайските рокли.

- Имате ли любима рокля, как изглежда тя?

- Любимата ми рокля винаги е последната. Т.е. към този момент това е тази, с която ще закрия ревюто. Тя е сиво-черна. Напоследък сивият цвят ме вдъхновява. Ще я носи Мис България Теодора Мудева. Роклята е с 5 хиляди камъка и още толково ръчно изработени 3 D цветя.

- Предстоят абитуриентските балове, а вашите модели ще представят именно тенденциите за тази година. Какви са те?

- Тенденциите са V-образно деколте, широки поли, пепелни цветове, червено, тъмно синьо, и разбира се – черно.

- Какво трябва да избягват абитуриентите, макар че през последните години прави впечатление, че повечето от тях в Бургас са стилни и красиви?

-Трябва да слушат с воя дизайнер и да има човек, който да ги съветва. Да не избират само това, което е модерно, без да гледат какво им отива. На всяка млада дама й отиват различни неща. Въпреки че те са млади и красиви - трябва да внимават.

- Идват ли все още при Вас клиенти със снимка в ръка?

- С много труд успяхме да преедолеем това. Гледат нашите колекции и идват при нас за конкретна рокля. Вече никой не идва със снимка. Това е гордост за нас.