Датата е 15 февруари 1929 г., утрото е мразовито и мъгливо, но по нищо не предвещаващо трагичността на предстоящите събития. Двама войници-граничари пазят на крайбрежния пост „Св. Димитър“, когато чуват корабна сирена, но мъглата не им позволява да видят, какво точно се случва.

Взирайки се в морето, те успяват да видят кораб, от който в ледените морски води скачат хора. Тогава, те разбират, че се е случило корабокрушение. Служебният и човешки дълг ги подтиква да се втурнат в ледените морски води и да помогнат на моряците от френският търговски кораб „Жак Фресине“ да излезнат на сушата.

При тези събития смъртта застига младия граничар Костадин Георгиев, докато се опитва да достигне залива на Св. Параскева. В негова памет в близост до устието на река Ропотамо е издигнат паметник с надпис “В памет на замръзналия на пост моряк през февруари 1929 г. Костадин П. Георгиев от Варна”.

В навечерието на 131 годишнината от създаването на структурата за охрана на границата и професионален празник на Гранична полиция, община Приморско и Национална служба „Гранична полиция“, отдадоха почит на загиналия граничар с полагане на венци и едноминутно мълчание вчера.