Община Приморско спечели три приза в надпреварата за годишните награди на Министерството на туризма – „Община на 2018 г. за морски туризъм“ и награди в категориите „Иновация“ и „Туристическо събитие“.

В продължение на един месец привърженици на морския туризъм даваха своя вот за любимите си морски дестинации. Община Приморско водеше убедително през цялото време, като на финала получи 60.83% от общия вот за приза „Община на 2018 г. за морски туризъм“.

Община на 2018 г. за морски туризъм“ е най-престижната награда, тъй като формирането на мнение у гостите и жителите на номинираните населени места е съвкупност от качествата на дестинацията. Победата в тази категория е голямо признание за Приморско и доказва, че общината се управлява и развива в правилната посока.

Наградата за „Иновация“ гласуващите присъдиха на 3D добавена реалност на Тракийско светилище Бегликташ – дело нa Димитър Игнатов. 3D холограмата е единствена в България към момента. В тази категория мериха сили цели 13 проекта, като 3D добавена реалност на Тракийско светилище Бегликташ спечели с 39.98% от гласувалите. Проектът представлява холограмен древен тракийски жрец, разказващ легендата за Бегликташ на посетителите на Историческия музей в Приморско.

За спечелването на наградата „Туристическо събитие за 2018 г”. се пребори Ултра крос триатлон „Лъвско сърце”, който се провежда вече две поредни години на територията на община Приморско и събира спортни ентусиасти и зрители от цяла Европа. Събитието е едно от най-бързо развиващите се, с изключително много състезатели, последователи и фенове.