Малкият Константин поведе шествието по повод Никулден в Приморско, което премина от църквата „Св. св. Кирил и Методий” до пристанището. Там кметът Димитър Германов хвърли в морето венец в памет на загиналите моряци и рибари. Местните жители масово се включиха в отбелязването на празника, като сред тях по традиция най-активни бяха рибарите.



Подготовката за честването на Никулден в рибарския заслон започна от рано сутринта. Там през целия ден е изключително весело, като могат да бъдат чути невероятни рибарски истории и научени най-вкусните рецепти за приготвяне на риба. Там скарите са заредени с риба, а тенджерите пълни с най-апетитната рибена чорба.



Много местни жители се събраха на площада в центъра на града, където с музикална програма отбелязват заедно празника. Там също се раздава рибена чорба и печена риба.

Кулминацията на тържествата ще бъде тази вечер, когато в Приморско ще грейне десетметрова коледна елха.

Ето и поздрава на кмета Димитър Германов по случай празника:

„Днес е ден за почит към Св. Николай Мирликийски Чудотворец – покровителят на моряците и рибарите! Морето, което ни обединява, което ни дава прехрана, което ни пленява с чистота и необятност и събужда романтиката и жаждата за опознаване на нови светове, води до обвързаността ни с този светец! Ние, родените до морето, носим в себе си неговите добродетели, понякога без дори да подозираме! Тo ни прави различни – по-смели, по-силни, по-милосърдни, по-достойни! Затова празникът на Свети Николай Чудотворец е и наш! Затова вярваме, че той ще ни закриля и ще ни помага в трудни дни, ще ни сочи маяка, ако загубим посока. На носещите неговото име пожелавам да имат пълни с добротворство дни! На обвързаните професионално с морето желая попътен вятър и пълни мрежи! На банкерите и търговците, които също са покровителствани от Светеца Чудотворец, пожелавам да са успешни и щедри! Нека има мир и благополучие за всички ни!”