Народният представител от ГЕРБ Диана Саватева и кметът на Малко Търново Илиян Янчев бяха първите, които днес пуснаха пластмасови капачки в поредното „Голямо сърце“. То бе открито на площада в града до сградата на общината и е част от инициативата на клуб „България за младите“ към ГЕРБ, стартирала през януари тази година. Представители на клуба Ясен Проданов, Радовеста Стюарт, Красимир Кралев и Таня Анестиева също присъстваха на събитието и дадоха личен пример.

Новото сърце е изработено и монтирано със средства от партията, а интересът към него бе голям още с откриването му днес. Учениците от СОУ „Васил Левски“ бяха подготвили пълни туби с капачки, които изсипаха в металната конструкция заедно със своите преподаватели. Инициативата уважи и общинският координатор на партията в Малко Търново Златина Койчева.

„Събраните капачки ще бъдат предавани в УМБАЛ Бургас, където от няколко години се провежда такава акция. Със средствата от рециклирането им ще бъде закупен реанимобил с оборудване за бебета. Малко Търново е поредния град, в който се провежда тази инициатива. Очаквайте съвсем скоро сърце да „затупти“ и Созопол“, сподели Диана Саватева.

Жителите на града са събирали капачки от години и са щастливи, че от днес имат собствено място за събирането им. Ежегодно в края на ноември се провежда Европейската седмица за намаляване на отпадъците. Тази година тя е от 17 до 25 ноември. Целта е да се насърчат дейностите за предотвратяване образуването на отпадъци, по-голяма информираност за разделното им събиране и рециклиране. Не на последно място какво прякото въздействие върху околната среда и да се мотивират гражданите за създаване на устойчиви навици за опазване на природата.