За първи път едва 14-годишните Добромир Димитров, Александър Анастасов и Явор Стоянов от Царево ще се включат в изкачването на връх Ботев с велосипеди. На 11-ти и 12-ти август за любителите на колоездачните приключения от Спортен клуб „Вело Царево” предстои сериозно предизвикателство.

Това е вторият сериозен маршрут за трите момчета след 100- километровото колоездене Свиленград – Одрин –Свиленград. Този път ще бъдат придружени от почетните членове на СК „Вело Царево” Згура Згуров от Сарафово и Стоян Чайков.

Пред POWER FM младите спортисти споделиха, че се чувстват развълнувани и с нетърпение очакват изкачването на хилядника. И тримата са възпитаници на училището в Царево, а родителите им ги подкрепят във всички начинания.

Маршрутът на изкачването ще тръгне от Калофер, през село Тъжа, хижите „Тъжа” и „Мандрата”. Там ще нощуват над 80 ентусиасти на велосипеди и пеши планинари. На 12-ти август предстои изкачването на връх Ботев, висок 2376 метра.

Добромир, Явор и Александър се притесняват не толкова от катеренето на върха, а от спускането по обратния стръмен склон, който е дълъг 35км.