Най-общо станахме жертва на изключителната доброта, която носи в себе си моят приятел Бенчо Бенчев. Именно във връзка с неговата доброта попаднахме на място и в ситуация, в която беше задържан български гражданин, издирван с червена бюлетина от Интерпол. Именно във връзка с това бях помолен от моя добър приятел Бенчо Бенчев да запазя на негово име хотел в Истанбул. И понеже аз бях в срещи тогава, не сме коментирали нищо повече. Само да му запазя три стаи в хотел, както обикновено сме го правили и преди. Това заяви на брифинг в Бургас бившият депутат от ДПС Несрин Узунов за обстоятелствата, при които беше задържан в турски хотел Димитър Желязков-Очите. Тогава турските власти предадоха у нас и общинският съветник от БСП в Бургас Бенчо Бенчев, както и екс депутатът Несрин Узун, озовали се на същото място.

Узун посочи, че с Бенчев се познава от 15 години и често пътуват заедно до Турция.

„Много съжалявам, че попадайки в тази нелепа ситуация, създадаох неприятни моменти за най-близките ми хора. Съжалявам и съм възмутен от някои ваши колеги и анализатори, които се опитват да свържат слуачя с партията, чийто представител съм бил. Десета година не съм в активната политика. Аз мога да бъда и с променени политически възгледи. Възмутен съм и огорчен от въображението, което проявяват някои анализатори“, каза той.

Конкретно за случая в Турция той каза, че е бил настанен в друг хотел.

„В последно време много често се наложи да пътуваме до Истанбул с Бенчо Бенчев, поради неговото влошено здраве. Резервирах три стаи на негово име и до там. Защо се оказах аз там? Не е вярно, че съм бил в същия хотел. Аз се бях настанил в съвсем друг хотел, в друг квартал, по друг повод. След вечерята, на която бяхме с г-н Бенчев, аз вместо да го оставя да се прибере в хотела си с такси, понеже ми е много добър приятел, го взех с моята кола, за да го оставя в неговия хотел. Когато пристигнахме, видяхме, че беше арстуан от турските власти въпросния български гражданин, издирван от Интерпол. След това бяхме помолени от турските власти да отидем заедно с тях до полицейското управление за изяснване на обстоятелствата, поради които ние се намираме там. Ние не бяхме задържани. Оказах им пълно съдействие, защото бях човекът, който владее турски език и превеждах на турските власти. Впоследствие се оказа, че българските власти са помолили да бъдем изпратени в Блгария за изясняване на обстоятелствата, поради които ние се намираме там. Преди малко се чух с г-н Бенчев, за съжаление в много влошено здравословно състояние. Не знам дали знаете, но той е инвалид 95% и може би искам да помоля всички за милост към него. Оказал съм пълно съдействие на турските и българските власти. В България имаше заповед за арест за 24 часа за изясняване на съпричастността към въпросното дело. Още в неделя бях освободен и си тръгнах.

Не знаех по никакъв начин за кой и по какъв повод се резервират тези стаи. Дълги години пътуваме с г-н Бенчев до Истанбул, било то за бизнес срещи, било то за удоволствие, но напоследък и за здравословни проблеми. Не сме коментирали за кого са тези стаи“, каза Несрин Узун.