На три места в Поморие ще бъдат разположени красиви нови детски площадки. Става дума за пространствата между ул.”Княз Борис” и ул.”Иван Вазов” /до Исторически музей – Поморие/; между ул.”Княз Борис I” и ул.”Черковна” /градинката пред храм „Свето Рождество Богородично”/; между ул.”Цар Симеон” и ул.”Хан Аспарух” /малките хали/.

Последното и в момента е съществуващ детски кът, който ще бъде напълно ремонтиран и оборудван с двойна люлка и комбинирано детско съоръжение - тип „Кораб”.

Освен поставяне на съоръжения за игра, ще бъде извършено и благоустрояване на парковото пространство около трите места. Ще бъдат положени нови бордюри и плочки, пейки и кошчета за отпадъци, като е предвидено затревяване и добавяне на храстова растителност. Предвидена е обезопасителна ограда и ударопоглъщаща каучукова настилка от гумени плочи. Като част от проекта до Историческия музей ще бъдат оформени и нови паркоместа с решетъчни плочи на тревна фуга.

Трите нови детски къта са устроени съгласно изискванията на Наредба 1 от 12.01.2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. Бордюрите са на ниво настилка, маршрутите са без препятствия и свързват всички входни и изходни точки при компонентите за игра. Съоръженията ще бъдат достъпни за деца от 3 до 12-годишна възраст, в т.ч. и деца с увреждания.

„Радостен съм, че работата по трите площадки вече започна и се надявам съвсем скоро те да бъдат изпълнени с детски смях, щастливи малчугани и спокойни родители”, коментира кметът Иван Алексиев.