РИОСВ проверява сигнали за лоша миризма от депото в Каменар, не откри данни за замърсяване на въздуха в района

img
Снимката е илюстративна

Експерти от РИОСВ-Бургас извършиха проверки за качеството на атмосферния въздух в с. Каменар и с. Лъка, във връзка с получени сигнали на неприятни миризми в района на закритото депо за отпадъци в с. Каменар.

Замерванията са установили, че няма завишения на измерените показатели за замърсяване на въздуха. Днес, РИОСВ ще извърши проверка в бургаския квартал Сарафово и ще продължи да следи състоянието и качеството на атмосферния въздух в района.

„Състоянието на депото се следи непрекъснато. Огнищата се обработват – обливат се с вода, след което изгасените територии се запръстяват. Очаква се до ден-два ситуацията да бъде напълно овладяна.”, каза кметът Иван Алексиев, който е на терен, заедно с екипите от РСПБЗН.

Депото в с. Каменар е закрито през 2015 г. От тогава до сега, Община Поморие очаква становище по внесеното проектно предложение за неговата рекултивация от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), финансиращо подобни проекти.

1 коментар

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

  •  
    Карамфил
    2018-06-13 21:58:48

    Снощи в Сарафово след 00.30 се събутих задушавайки се от силна миризма, когато излязох навън беше задимено ( гъста мъгла и обгазяване). Така, че тези от РИОСВ да бяха проверили през ноща, а не през деня, когато вятъра е от към морето. В нормална държава целия квартал щеше да бъде евакуиран.

Най-новото

Актуални теми

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав