Владимир Палев е тазгодишният „Млад художник на годината“

img

За поредна година в изложбената зала на ул. "Александровска" бе връчена наградата "Млад художник на годината", носеща името на знаковия бургаския творец Руси Стоянов. С обявяването на името на победителя бе открита и традиционната празнична изложба на бургаските художници.

Тазгодишният победител се казва Владимир Палев. Негови подгласници са Елисавета Ангелова и Нели Тодорова. Наградата бе връчена от кмета Димитър Николов, а събитието уважиха с присъствието си също така депутатите Ивелина Василева и Диана Саватева, зам.-областният управител Севдалина Турманова. В церемонията по награждаване взеха участие Митко Иванов  - председател на Дружеството на бургаските художници, както и дъщерята на Руси Стоянов - Десислава.

Наградата се връчва ежегодно на 24 май, като седемчленно жури при тайно гласуване определя нейния носител. За първи път е присъдена през 2007 година на Йордан Ангелов.

Дружеството на бургаските художници е създадено през 1956 година. Към 2018 година негови членове са над 100 творци, чиито произведения представят града ни в България и по целия свят.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец

Никулден 2018