РУ – Приморско се сдоби с електронен анализатор тип дрегер „Дръгтест”, с който ще бори престъпността през наближаващия летен сезон. Уредът е закупен от община Приморско и бе дарен на служителите на реда.

По предложение на кмета на община Приморско д-р Димитър Германов, подкрепено от общинските съветници, местното полицейско управление вече разполага със специалното техническото средство. С него служителите на реда ще могат да проверяват водачите на превозните средства за употреба на наркотици и така да предотвратяват евентуални произшествия.

Модерният дрегер може да улови наличието на шест забранени вещества в организма на човек, употребил преди да бъде тестван.

Дрегерът бе предаден днес на главен инспектор Калин Стоянов – началник на РУ – Приморско. На церемонията присъстваха общинските съветници на морския град и ст. комисар Калоян Калоянов – директор на ОДМВР-Бургас.

„Благодаря за възможността да присъствам на това събитие. За мен и за моите колеги това е един идеален пример за партньорство между държавна институция и общински власти в лицето на общински съвет и общинска администрация – Приморско“, каза ст. Комисар Калоянов. Той допълни, че една такава помощ, каквато оказва община Приморско със закупуването на такова устройство, е безценна за тях. „Нашата основна задача е да работим за обществения интерес и колегите от РУ – Приморско чрез дрегера ще работят именно за това“, каза още комисар Калоянов.

Кметът Димитър Германов също поздрави служителите на реда за новата придобивка. „Това е точно такъв пример, колко добре си сътрудничим и това е в една единствена посока – да работим в полза на обществото. Община Приморско, в наше лице като ръководство, с каквото може и както може помага с една единствена цел – хората да се чувстват комфортно“, изтъкна градоначалникът Германов при връчването на дрегера.