i

Боян и Стоян крещяли на бившия си работник в Приморско: Ще изпратим хора да ви пребият! Вижте наказанията им за изнудване

img
Снимката е илюстративна

Задържаните и осъдени за изнудване Боян С. на 22 години и Стоян И. на 25 години от Тополовград, крещяли на 22-годишния си бивш работник с инициали П. Г. от Приморско: Ще изпратим хора да ви пребият!. Те са се признали за виновни за това, че в бунгало в животновъдната зона на Приморско направили опит да принудят младия мъж да им даде 4 хил. лева или вещи от дома си – хладилници, печки и т.н. Деянието им останало недовършено, поради пристигането на полицаи от РУП- Приморско. Двамата са сключили споразумение с прокуратурата, а Районният съд в Царево ги осъди на „пробация“. Боян и Стоян са осъдени всеки от тях 12 месеца да се явява пред пробационен служител, както и да полага безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 200 часа годишно за този период.

Припомняме, че екшънът в Приморско се разиграл, след като в дома на 22-годишния мъж нахлули петима мъже от Тополовград. Те го изнудвали с твърдението, че им дължи 4 хил. лева и го заплашили с побой. В хода на предприетите бързи действия, криминалисти на РУ-Приморско установили и задържали петимата жители на Тополовград. В рамките на разследването е изяснено, че преди година 22-годишният мъж, заедно със свои роднини, е работил като строител в с. Воден. Те реставрирали стари къщи и се договорили с работодателя за определена сума срещу извършената дейност. В последствие, под предлог за некачествено извършена работа, той им платил по-ниска цена и дори поискал да му върнат от сумата 4000 лева. Именно за тези пари пристигнали и мъжете, които започнали да притискат жертвата си. Те били задържани при третия им опит за изнудване.

За по-малко от половин денонощие, в резултат на отличното взаимодействие между Районна прокуратура - Царево и Районно управление – Приморско, задържаните за изнудване Боян и Стоян са привлечени в качеството на обвиняеми. Останалите трима мъже са разпитани в качеството на свидетели, а на Боян С. и Стоян И. са повдигнати обвинения по чл. 143, ал. 1 от НК. Часове по-късно мъжете получили и осъдителни присъди от състав на Районен съд - Царево.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"