Лек автомобил „Фолксваген Шаран“, с бургаска регистрация, блъсна човек на пътя в Айтос, след което изчезна от мястото на катастрофата. Пострадалият от удара 38-годишен Николай Николов по-късно е починал. Колата е открита по-късно, като е установено, че в нея са пътували двама души.

Инцидентът е станал тази нощ, около 01.10 ч., на айтоската улица „Хаджи Димитър“, на около 30 м. след кръстовището с ул. „19-ти февруари“, с посока на движение към Автогара Айтос. Лекият автомобил „Фолксваген Шаран“ с бургаска регистрация блъска движещия се в дясното пътно платно пешеходец - Николай Николов, 38 годишен от Айтос, който малко по-късно починал в Центъра за спешна медицинска помощ в Айтос. След допускане на инцидента колата напуснала местопроизшествието, като е издирена допълнително от полицейските служители на паркинг в близост до сградата на Центъра за спешна медицинска помощ в Айтос. Установено е, че с автомобила се придвижвали 44-годишният Мариян К. от Айтос, тестван с дрегер за употреба на алкохол, който отчел 1,79 промила, взета е и кръвна проба за химичен анализ, както и 37-годишният Свилен З. от Айтос, който отказал да бъде изпробван с дрегер за употреба на алкохол, но му е взета кръвна проба за химичен анализ.

Към момента не е констатирано кой от двамата айтозлии шофирал автомобила. Задържани са за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.