Уволнение на служители от „Лидл“ предизвика остри реакции в Созопол, вижте защо са освободени

img

Жители на Созопол настръхнаха срещу търговската верига „Лидл“, която само преди месец откри свой магазин в морския град и назначи на работа местни хора. През последните дни обаче някои от тях са били освободени, което накара техни близки да реагират остро. „Отишли са на работа един ден и са им казали просто да оставят униформите и да си тръгват. Не са им дали никакви обяснения. Хората не могат да се оплачат публично, защото са подписали договор за фирмена тайна. В крайна сметка става въпрос за 3-ма или 4-ма души, които имат семейства и разчитаха на целогодишна работа“, коментираха пред БургасИНФО запознати с неприятната ситуация жители на Созопол.

БургасИНФО потърси за коментар представители на веригата, откъдето ни отговориха, че „Лидл България“ е отговорен работодател, удостоен с признанието „Най-добър работодател в България“ за 2017 г. в класацията на консултантската компания AON. „Лидл България е един от водещите работодатели в страната, като от стъпването си на пазара досега не спира да инвестира в грижата за своите над 2 300 служители и в налагането на коректни работодателски практики. В подкрепа на това, че веригата е един от най-предпочитаните и коректни работодатели, е изключително ниското текучество - средно месечният процент на флуктуация в компанията е под 2%.“, подчертават от фирмата.

Вижте отговорите на компанията за ситуацията в Созопол:

  • Колко е броят на служителите, които бяха наети на работа в магазина на LIDL в Созопол?

  • За откриване на новия филиал в Созопол бяха наети и обучени 22 служители. Всички те постъпиха на работа в компанията поне няколко месеца преди отварянето на магазина, за да могат да бъдат обучени и да преминат през подготвителен стаж в друг Lidl филиал, а през първите седмици след откриването имаха и подкрепа от обучени и опитни колеги от други филиали.

  • Колко от тях са местни хора и от кои райони на страната са останалите?

  • Всички назначени служители в Lidl Созопол са от региона, като 20 от тях са от Созопол, Атия, Черноморец и Равадиново, а двама са от Бургас. За Лидл България е основен приоритет да допринася за развитие на пазара на труда и заетостта в дадения регион, в който веригата оперира. Това е дългосрочна и устойчива политика на компанията за развитие на местните общности, която е приложена при всички наши 87 магазина в 46 града в цялата страна.

  • Освобождавани ли са служители след отварянето на магазина? Колко на брой са уволнените служители и най-важното - по какви причини са уволнени?

  • От откриването на магазина, в рамките на изпитателния срок, предвиден в договора, са освободени двама служители, поради незадоволителни резултати и неприемливо за нашите стандарти представяне на работното място, често допускани грешки и липса на видимо желание за корекция след върната обратна връзка от страна на преките ръководители. Качеството на обслужване на нашите клиенти е основен приоритет за Лидл България и с оглед гарантиране на свежестта на продуктите, любезно обслужване и качествена стокова наличност, не бихме могли да правим компромиси, толерирайки поведение от страна на служители, което не отговаря на стандартите на компанията.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка

Мъж скочи от 5-ти етаж на УМБАЛ Бургас