Каратистката Сияна Стратиева се завърна в Приморско с шампионска титла от Международното състезание Diamond cup, което се проведе в Белгия. Над 220 състезатели от 23 държави демонстрираха бойните си умения в престижната надпревара.

Талантливата каратистка, която е част от спортен клуб „Аригато“ в морския град и състезателка в националния отбор на България, отново прослави Приморско със спортните си изяви на татамито.

Въпреки леката контузия на крака, Сияна успя се наложи над двете си съпернички от Англия и Полша в категория девойки до 55 кг. Талантливата състезателка отново показа класа и по безапелационен начин записа две чисти победи с „ипон“. Постижението й я нареди на лидерското място и я възнагради с „диамантена“ купа.

Стратиева е едва в началото на спортната си кариера, а вече е носителка на редица постижения от страната и чужбина. Миналата година успя да завоюва бронзов медал от Европейското първенство в Дания, а след това зае първото място на SWISS OPEN JUNIOR в Швейцария. От Белгия това й е вторият златен медал.