Деца замерват с камъни един от лебедите, който остана в пристанището в Приморско и за когото мнозина местни жители се грижат с удоволствие. При това срещу залог от 1 лев. Случаят беше споделен от очевидец и предизвика пореден спор за възпитанието и ценностите на децата.

„Разхождайки се към пристанището днес, попаднахме на група деца, които с изкючителен ентусиазъм се надпреварваха да уцелят с камъни единствения лебед в града ни. Залогът беше 1 лев, за този, които успее да го уцели в главата. Все още съм безмълна след грозната картинка, на която станах свидетел. Оставам коментарите на Вас.

Ето и един любопитен факт за тях - "Лебедите са моногамни птици, които избират един партньор за цял живот. Съществуват много легенди за прословутата вярност на двойката лебеди. При смърт на един от партньорите, самотният лебед сам слага край на живота си. Това са птиците, които тъгуват от загубата на своя другар като хората.", написа Йоана Г., която е станала свидетел на случилото се.

Местни жители разказаха пред БургасИНФО, че в момента лебедът на пристанището е един. Те станаха част от Приморско преди повече от година и имаше десетки снимки в социалните мрежи на хора, които се радват на красивите птици. Днес там е останал само един от тях и жителите на морския град го хранят. Той вече е социален, доближава хората и се храни от ръка.