Дръм шоу със зрелищните пироефекти на група „Вакали“ ще открие тазгодишната церемония „Спортист на годината 2017“ в Бургас. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Церемонията ще се проведе от 19.00 часа днес в зала „Бойчо Брънзов”. Водещи на събитието ще бъдат обичаните български актьори Гергана Стоянова и Симеон Владов. Очаква се атрактивна танцова хореография, разработена специално за шоуто в Бургас по време на събитието. Шоуто ще подгреят и младите бургаски акробати. Формацията ще покаже най-доброто от акробатичната си програма. Освен тях на сцената ще се качат и балерини от Танцова школа „Естрела“, както и Вокално студио „Сезони“. Водещи на официалната церемония ще бъдат любимите артисти от малкия екран и театралната сцена Гергана Стоянова и Симеон Владов.

Събитието очаква куп родни шампиони и спортни деятели. Сред тях са имена като Георги Костадинов – първият олимпийски шампион по бокс, петкратната световна, шесткратна европейска и двукратна вицеолимпийска шампионка Станка Златева, щангистът със славно минало Антон Коджабашев, първият носител на златния пояс „Дан Колов“ Стефан Иванов и много други.

Една от атракциите, които организаторите са предвидили за многобройните гости, е на четири колела и ще привлича погледите от паркета на зала „Бойчо Брънзов”. Това е истински болид, участвал на състезания от сериите на Формула 2 и няма да е единствената изненада, която ще очакват посетителите на церемонията.

Талантливите хора са национално богатство и заслужават подкрепа, независимо в коя област се изявяват, смятат организаторите на събитието в лицето на Община Бургас.

Входът е свободен за всеки, който желае да присъства. Повече информация около официалната церемония „Спортист на годината 2017“ може да намерите на интернет страницата на Община Бургас, както и във фейсбук.