46-годишен мъж от Созопол си поръча IPhone X за 1590 лева, но получи телефон-реплика, изпратен от 18-годишен младеж от Хасково.

В резултат на съвместните полицейски действия на служители от Районно управление – Созопол, служители от отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Хасково и служители от сектор „Криминална полиция“ при ОДМВР – Хасково по отношение измамата, е установен извършителя на деянието – това е криминално проявен и осъждан 18-годишен младеж от Хасково.

Купувачът констатирал, че мобилният телефон, дошъл чрез куриерска фирма е реплика, тъй като IMЕI номерът на телефона се различава от този, изписан на гърба на кутията и не може да бъде регистриран в официалния сайт на „IPhone“. При Претърсване в дома на младежа от Хасково, разположен на улица „Индже войвода“, е намерен и иззет мобилния телефон, с който е водена кореспонденцията със созополчанина по време на извършване на измамата. Продавачът е призован в Районно управление – Созопол на 18.12.т.г., където направил пълни самопризнания.