Майки от Айтос избухнаха за открити гъгрици, косми, а някои и цели „косища“, влакна и всякакви други гнусотии в храната на децата си, която вземат от общинската детска кухня в града. С кадър, публикуван в една от големите айтоски групи във фейсбук – Aytos news, местната жителка Анна Чанева твърди, че е открила буболечки в десерта на 18-месечно дете. Уточняваме, че гъгриците са вредители, които се срещат по житните растения.

Снимката предизвика мощна дискусия, в която още родители се включиха с примери за находките, които са открили в обяда на малчуганите.

От много време не посещаваме тази кухня, причините са много.... арогантно, нагло поведение на персонала към майките, имаше период в който храната почти всеки ден беше загоряла, попадали сме на вкиснати десерти и косища...вкусът и консистенцията също на моменти бяха потресаващи... При евентуална критика отговора беше:като не ви харесва гответе си сами, пише Станислава Големанова.

Пред БургасИНФО от Община Айтос съобщиха, че по сигнал е извършена проверка в детската кухня, от която се хранят над 150 деца. Служителите от компетентната институция не са открили нередности, не са констатирали нарушения на хигиената. „Досега е нямало подавани масово сигнали за нарушения в детската кухня“, казаха общински служители.

В града се коментира, че предстои откриването на частна разливочна на детска храна и е възможно атаката към съществуващата от 30 години детска кухня да е свързана именно с това.