До начало на лято 2018 една от най-натоварените улици в Приморско – ул. „Иглика“ ще бъде напълно реновирана. Там ще бъдат засадени 100 дръвчета от вида „акация“, ще бъдат обособени около 50 паркоместа и всички комуникации ще бъдат прокарани под земята. Ново осветление ще замени старите бетонни стълбове. Планира се и цялостна подмяна на главния водопровод на улицата. Това обяви на среща с живущите на съответната улица кметът на Община Приморско, д-р Димитър Германов.

Модернизирането на ул. ‚Иглика“ започна още миналата година, когато едната й страна беше цялостно обновена с нови паркоместа, красиви дръвчета и ново осветление. Бяха монтирани информационни табла на пешеходната зона, както и красиви дървени скулптури.

На срещата намерението на Общината претърпя частични промени, които бяха изцяло съобразени с желанията на гражданите на Приморско. Те поискаха старите дървета от вида „липа“ да не бъдат премахвани и между тях да бъдат засадени новите видове, да бъдат запазени съществуващите зелени площи и ширината на пешеходната зона.

Идеята на Общината е улицата не само да стане красива чрез увеличаване на зелените площи, но и удобна както за пешеходците, така и за шофьорите.