Жителите на Община Приморско и тази година активно се включиха в националната кампания „Да изчистим България заедно“, която се проведе на 16 септември. Над 250 доброволци участваха в акцията, а събраните отпадъци са 1.2 тона.

Почистени бяха замърсените зони около домове, улици, градинки, тревни площи, детски площадки и д.р. Като доброволци се включиха и служителите на общинска администрация, който старателно обходиха и събраха изхвърлените и разпилени от вятъра отпадъци, около тракийското светилище Бегликташ. Въпреки, че всеки ден през природния феномен минават стотици, а понякога хиляди посетители събраните отпадъци бяха едва няколко чувала. В акцията участие взеха и от водолазен център „Посейдон“. Те почистиха около местността „Крокодилите“.

За почистването на Приморско бяха мобилизирани и всички служители на ОП „Чистота и озеленяване“, които бяха разпределени по зони.

Активно участие в есенното почистване взеха и жителите на Китен, Писменово, Веселие, Ясна поляна и Ново Паничарево.

През целия ден на кампанията пред сградата на Общината беше позициониран пункт, на който се раздаваха безплатно ръкавици и чували, на желаещите да се включат в кампанията. По населените места пунктовете бяха в кметствата.