Пожар избухна в сунгурларското село Скала, след като 18-годишна остави горящи треви без надзор. В Районно управление – Сунгурларе е получено съобщение за горящи къщи в селото в неделя, около обяд. Когато пожарникарите отишли на място установили, че гори покривната конструкция на необитаема едноетажна жилищна постройка, разположена в крайната северозападна част на населеното място. Вследствие на разрастналия се пожар са обхванати и още две съседни необитаеми жилищни постройки. Огънят е потушен от служителите на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” - Карнобат. Установено е, че пламъците избухнали в северната част на с.ело Скала при запалване на суха тревна маса в резултат на непредпазливо боравене с открит огън от страна на 18-годишно момиче от Сливен. Тя обяснила, че оставила запаления огън без надзор и вследствие на силен вятър тревата се възпламенила, а огъня бързо се разрастнал, обхващайки крайните жилищни постройки в с. Скала. От пожара настъпили само материалните щети. По случая е образувано досъдебно производство.

По същото време в Районно управление – Камено е получено съобщение за пожар, възникнал в двора на частна къща, разположена на ул. „Стара планина” №79 в Камено, обитавана от 59- годишна жена. Установено е, че причина за инцидента е баравене с открит огън вследствие консервирането на зимнина. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и четирима огнеборци. От пожара са нанесени единствено материални щети.

В Четвърто Районно управление – Бургас пък е получено съобщение за горящ етаж от частна къща, разположена на ул. „Захари Стоянов” № 1 в ж.к. „Меден Рудник”, обитавана от 39- годишна бургазлийка. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и трима огнеборци. Установено е, че пожара, възникнал около 16.30 ч. вследствие на битов инцидент с готварска печка, като от него изгоряла цялата покъщина в кухненското помещение на първия етаж от къщата. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.

Съобщение за пожар, възникнал в кафе-базар „Европа”, разположено на ул. „Александровска” № 100 е било получено в Първо РУП-Бургас в неделя, около 19 часа. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и четирима огнеборци. Вероятната причина за инцидента е късо съединение в електрическата мрежа на кафенето. От пожара изгоряло част от оборудването и техниката на търговския обект. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Първо Районно управление – Бургас.