Оградиха с ленти пазара в Айтос, общински служители не допускат търговците. Вижте защо

img

Откритият пазар до Автогарата в Айтос не функционира от днес. От рано сутринта служителите на Общината оградиха терена с ленти и недопуснаха търговците и сергиите на обичайните им места.

Причината за затварането на тържището е замърсяването на терена и нежеланието на търговците да го почистват след края на пазарния ден, обявиха от общинската администрация. От Общината заявявят, че от месеци насам, айтозлии и най-вече живеещите наоколо граждани недоволстват от купищата боклуци, оставени от търговците всяка сряда, след приключването на пазара.

Община Айтос е закупила найлонови чували и ги е раздала на всеки един от търговците с прудупреждението, че ако не почистват, пазарът ще остане затворен за търговия.

Въпреки това, търговците продължавали да замърсяват мястото, което е в непосредствена близост до пътя за Руен и Варна. Това накарало кмета Едрев да предприеме дисциплиниращата мярка - пазарът няма да отвори, докато търговците не гарантират хигиената.

В момента търговците организират контактна група за самоконтрол, която да следи за почистването на терена и да спазва изистванията на наредбата за обществен ред. "Единственото изискване към търговците е, след пазара районът да бъде чист", коментира кметът Васил Едрев.
Ако търговците не успеят да се организират и да спазят условията, пазар няма да има и следващата сряда, категоричен е кметът, заявиха он администрацията.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав

Трагедия на Моста в Бургас