"Граф Монте Кристо" в холивудски стил и с много ефекти ще остави бургаската публика без дъх довечера

img

След Международния музикален фестивал "Варненско лято", "Сцена на вековете" в крепостта Царевец - Велико Търново и в НДК - София, мюзикълът "Граф Монте Кристо" гостува на 11 юли от 21 часа в Летен театър - Бургас. Събитието е част от Бургаските музикални празници. Оперните театри от двата големи крайморски града разменят продукции в стремежа си да обогатят афиша от културния календар в активния туристически сезон. На 25 юли Държавна опера - Бургас ще върне визитата на варненци с друг мюзикъл - класиката от Ленард Бърнстейн "Уестсайдска история". Ще оживеят героите на Александър Дюма и един от най-вълнуващите приключенски романи на всички времена. За първи път в музикално-сценичният живот у нас се реализира световна премиера на композитор със световно признание.

Ив Деска е автор на музиката и либретото. Той e създал световни хитове през 70-те години на миналия век в репертоара на Северин.  

"Мюзикълът "Граф Монте Кристо" се пее на базата на класическата опера, а не на на естрадата. Съществуват различни варианти - ако "Исус Христос суперзвезда" е рокопера, а "Йосиф и фантастичната му пъстра дреха" клони към жанра на поп музиката, то при "Граф Монте Кристо" оперното звучене е от изключителна важност", обяснява режисьор-постановчикът Петко Бонев.

"Постановката е издържана в холивудски стил с много ефекти, особено силни са моментите при отмъщението на Граф Монте Кристо във второто действие. Лее се кръв, има гръмотевици, светкавици, картините шеметно се сменят и въобще цялото пространство е така обживяно, че публиката ще остане без дъх. В продължение на цели два часа тя ще се намира във вихъра на събитията, ще бъде част от случващото се, благодарение на великолепния 3D Mapping на Полина Герасимова. Самият Ив Деска го е мислил като филм, либретото му прилича на сценарий, в който се влиза от кадър в кадър и нашата постановка следва неговото филмово мислене",  допълва режисьорът.

Билетите са на цени от 10 до 20 лева.

Билетна каса на Държавна опера, телефон: 056 844 254, Летен театър - един час преди началото.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

19-годишната Ивета беше жестоко убита от своя приятел в Айтос

Тежка катастрофа в Ришкия проход

Задържан е 64-годишния Иван за блудство с момиченце в "Меден рудник"