Десетки фургони стреснаха Айтос: Ето за какво ще бъдат използвани

img

Жители се притесниха да не заселват района с бежанци, от Общината категорични – това са административни канцеларии, ще бъдат ползвани за рискови райони в случай на бедствия

Десетки фургони, стоварени в близост до Трите братя в Айтос, стреснаха местни жители. Снимките на 55 фургона бяха разпространени в социалната мрежа и предизвикаха коментари от айтозлии, притеснени, че в района евентуално ще се заселват с бежанци. Мястото, където се намират , е бивш склад на КДС ЕООД – Айтос. Фургоните са чисто нови, каза авторът на снимките пред БургасИНФО.

Потърсихме отговор на въпроса от Община Айтос, откъдето призоваха да не се създава излишно напрежение в социалните мрежи. От администрацията заявиха, че фургоните не са жилищни, а административни канцеларии, които ще бъдат извозвани при необходимост в райони, пострадали при бедствия, аварии, новоднения и катастрофи - като случаите в Хитрино, Аспарухово и др. Предназначението им е да бъдат използвани при унищожени административни сгради. Ще се използват за изграждане на временни центрове за административни услуги.

Фургоните са на склад и ще бъдат транспортирани по предназначение.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав